Dział Żywienia
Olga Matejko - Kierownik
Telefony:
- Centrala: 94 34 88 400
- 94 34 88 127 Kierownik
W skład działu wchodzą:
- stanowisko ds. zaopatrzenia żywności;
- stanowisko ds. magazynu żywnościowego;
- stanowisko ds. planowania i realizacji żywienia;
- stanowisko ds. żywienia dietetycznego i ogólnego.
Do zadań działu należą:
- organizowanie procesu żywienia w szpitalu dla potrzeb pacjentów w poszczególnych oddziałach oraz personelu korzystającego ze stołówki przyzakładowej;
- opracowywanie szczegółowych jadłospisów z uwzględnieniem norm żywieniowych i wymogów dietetyczno-leczniczych;
- organizowanie zaopatrzenia w artykuły spożywcze oraz prowadzenie magazynu artykułów żywnościowych;
- terminowe przygotowanie posiłków i wydawanie poszczególnym oddziałom, planowanie i kalkulowanie kosztów żywienia;
- zabezpieczenie właściwych warunków sporządzania posiłków, sprawowanie nadzoru i kontroli nad całokształtem procesu żywienia.